sponsor

2017 LYS Tarih Soruları ve Cevapları LYS-4 Sosyal Bilimler

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sosyal bilimler oturumu (LYS-4) sona erdi. Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa’da saat 10.00’da başlayan sınava, 538 bin 885 aday başvuru yaptı. Sınav tek oturumda uygulandı ve 135 dakika sürdü. Adaylar, LYS-4’te tarih, coğrafya-2 ve felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testlerini cevaplandırdı.
Lisans Yerleştirme Sınavlarının (LYS) ilk oturumu LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı sona erdi. Sınavdan çıkan adaylar sosyal bilimler sınavının genel olarak kolay olduğunu, sadece felsefe sorularında zorlandıklarını belirterek, açık uçlu soruların da kolay olduğunu kaydetti.
Üniversiteye girişte ikinci aşama olan LYS maratonu bugün saat 10.00’da başladı. 538 bin 885 LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavına girdi. Tarih, coğrafya-2, felsefe grubu, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden soruların yöneltildiği Sosyal Bilimler Sınavı 135 dakika sürdü.
LYS Tarih Soruları PDF Açıklanınca Bu Sayfada Olacak
Sizlerin Yorumlarından Gelen Bazı Tarih Sorularının Cevapları:
Tarih: Sümerler sorusu cevap Asyronomi, Bir diğer cevap Onur yani Oguş-Urug-Boy-Budun, Bir diğer cevap 1715’te Mora Yarımadasının fethi ve Yirmisekiz Çelebi Mehmet sorusunun cevabı 3. Ahmet , Atatürk ilkeleri sorusu oaragraf ortak çıkara değiniyordu bu nedenle cevap Milliyetçilik, Kronoloji sorusu cevap Londra-Moskova, 1960-1980 arası gelişme cevap Özel televizyon yayını, Neden sonuç ilişkisi sorusu cevap Skolastik Düşünce, Osmanlı arması sorusu cebap Heraldik, hangisi batı blokundaki gelişme değildir cevap Comecon, Mudanya barış Antlaşması sorusu cevap İtilaf askerlerinin barış sağlanana kadar asker bulundurması, Zitvatorok sorusu cevap Avusturyanın siyasi üstünlüğü, Mısırda kurulan türk devletleri cevap Tolunoğulları-İhşidler, Denge politikası sorusu cevap Prut , 1.dünya savaşında imzalanan antlaşmalar sorusu cevap Trianon-İtalya, 2. Dünya savaşı sonucu Almanya ve italya ile yapılacak antlaşmalar için toplanan konferans cevap Postdam, İrangate olayı Abd nin İrana silah yardımı yapması, Alaaddin Keykubat sorusu cevap Moğolların saldırısını önlemek (ama bu cevaptan emin değilim Suğdak yada budur cevap) Sarayın dış bölümü sorusu cevap Birun, Çarşı pazarda fiyat belirleyen cevap Muhtesip, İlk düzenli ordu cevap Yaya ve Müselemler, 2. Dünya savaşı sonucu türkiyede ekonomik anlamda yapılanlar cevap İstanbul’da karartma (bu cevaptan da emin değilim ) Sivasta yapılan kongre soncu çıkarılan gazete İrade-i Milliye, karşılıklı nüfus değişimi sorusu cevap Etabili, Açık uçlu soru ENİAC :BİLGİSAYAR
1-3.ahmet
2-Anadolu’nun Türkleşmesi
3-birun
4-muhtesip
5-heraldik
6-Tolunoğulları-ihşitler
7-ABD’nin İran’a dişah satması
8-astroloji
9-prut
10-halkçılık
11-etabli
12-Londra-Moskova
13-postdam
14-bilgisayar
15-musevilik
16-oniki hayvanlı Türk
17-külliye
18-dini birlik
19-liberalizm vardı şıklarda Scf ile ilgli soru
20-skolstikm düşünce
21-iradei milliye
22-Yen’i çağda toprak aristokratları
22-Truman
23-oğuş-urug-boy-budun
24-Karadeniz’in Türk gölü olması
25- NATO
26-İtalya-Trianon
27-comecon
28-yaya-müsellem
29-orta Doğu soru Din
30-Orhun kitabeleri aç fakir halkı doyurdum şıkı
31-Misak-ı milli nüfus mübadelesi Yok
32-özel televizyon
33-siyasetname
34-avarız vakıf sorusu var cevabı bilmiyorum
35-

Yorumlar

  1. Bir diğer önemli husus ile sınavda çıkan soruların dağılımıdır. Örneğin her sene 3-4 tane çıkan konuya göstereceğiniz önem ile her sene 0-1 arasında çıkan başlığa göstereceğiniz önem farklı olmalıdır. Bunun için de YKS Tarih Soru Dağılımı ve YKS Tarih Soruları ‘nı iyi şekilde kavramalısınız. YKS Tarih Soruları

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

sıfır bir 3 sezon 1 bölüm izle

Güncel Eset Keyleri - Hergün Güncel Key

Yeşil Çay Zayıflatır mı?

sponsor