sponsor

Televizyonun İnanılmaz Değişimi admin Kasım 19, 2017 Bilgi, Teknoloji Bir

Televizyonun İnanılmaz Değişimi


Televizyon 1923 yıllarında, John Logie isimli bir birleşik krallık vatandaşı tarafından icat edilmiş, sonrasında ise ilk yayınını 1926 yılında yayınlanmış.
Şimdi milyarlarda insanın karşısında hiç sıkılmadan oturup izlediği bir icat oldu. Kim bilir bu kadar izlenilen bir şey yapacağını değil mi?

Televizyonun Değişimi;

Her çocukta olduğu gibi Logie Baird’de de keşfetme merakı varken oyun oynadığı sokağa elektrik santrali döşeyerek arkadaşlarıyla konuşmaya başladı. Baird elektriğe duyduğu merakını bırakmayıp İskoçya’daki öğreniminden sonra Glasgow üniversitesinde elektrik mühendisliği eğitimi aldı. Birinci dünya savaşı zamanları savaşa katılmak için başvuran Baird ordu tarafından reddedilince elektrik enerjisi şirketinde çalışmaya başladı fakat bu uzun sürmedi ki sağlık sorunları çıkınca işi bırakmak zorunda kaldı. 1922 yıllarında yaşadığı yere geri dönen Baird çocukluğundan bu zamana kadar hayalini kurup aklında tasarlamış olduğu televizyon icadıhakkında çalışmalara başladı. Elinde yeteri kadar maddi imkan olmayan mucit ilk denemesini bir lavabo ve bir çay kutusu ile yaptı. Bir sonraki denemesinde ise projeksiyon ampulünü bisküvi kutusuyla kaplayan mucit, gayet basit olan bu tasarısına daha önce kullanılmış olan lensler ile devrelerden tarama diskleri taktı. Mucidin yapmış olduğu bu tasarı şuanda hemen hemen her evde olan günümüz televizyonlarının atası olarak kabul edilmektedir. İlk çalıştırıldığı zamanlarda titreyen ve nokta nokta olan görüntülerin kalitesi, Mucit tarafında her geçen gün daha da geliştirildi. John Logie bu yapmış olduğu icada Stokey Bill adını verdi ve ilk görüntü transmisyonunu gerçekleştirdi.

İlk Televizyon yayını ;

Yıllardan 1926 ve Baird işe koyuldu, ilk televizyon yayınını gerçekleştirdi. Ardından 3 yıl sonra sınırlı yerlere ulaşan yayınlar yapmaya başladı. Bu deneme yayınlar iki şekilde yapılmaktaydı, ilki haber kuşağı ikincisi ise müzik kuşağıydı. Logie, o yıllara damgasını vuran bu icadından sonra ışınlar konusunda da çalışmalar yaptı. Stokey Bill 1930 lu yılların başlarında seri bir şekilde üretime başladı ve ilk çıktığı günlerden itibaren çok geniş topluluklara ve kitlelere satılmıştı. Zamanın ne çabuk geçtiğini anlamadan kanal değiştirmek için sıcak yataklarımızdan kalkarken şimdi ise evlerimizde bir defter kadar ince olan televizyonlar var.8k-televizyon

Günümüzde Televizyon Teknolojisi ;

8K, bir TV’de günümüze dek gördüğünüz en yüksek çözünürlüğü vermekte. 7680×4320 piksel çözünürlük, tam tamına 33.177.600 piksele eşitlik ediyor. 65 inç’lik bir ekranda pikselleri görmeniz mümkün olmayabilir, fakat 8K TV‘lerin çoğu, aşırı fazla büyük.
Nereden nereye değil mi? İşte karşınızda televizyonun inanılmaz değişimi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

sıfır bir 3 sezon 1 bölüm izle

Güncel Eset Keyleri - Hergün Güncel Key

Yeşil Çay Zayıflatır mı?

sponsor