sponsor

c++ nedir?

c++!

Neden C++ Programlama Dilini Öğrenmeliyim?

Programlama ve kodlamayı öğrenmek çoğu kişinin hayalini kurduğu ancak pek çok zaman hayal olarak bıraktıkları bir hevestir. Kodlama öğrenmek isteyen herkes ilk başta nereden başlayacağım? Gibi sorular ile boğuşmaktadır. Ben kodlama öğrenmek isteyen kişiler ve nereden başlayacaklarını bilemeyen kişiler için C++ programlama dilini öğrenmelerini tavsiye ederim. Bunun sebeplerini de yani neden C++ öğrenmelisiniz? Sorusunun cevabını da birazdan vereceğim.
Ancak hangi programlama dilini öğrenecek olursanız olun, o programlama dilini en iyi şekilde öğrenmeye, sistem yapısını ve kavramları çok iyi anlamaya çalışın. Her programlama dilinin bir diğerine göre bazı avantajları bulunur ancak bununla birlikte bir takım dezavantajlarda getirir. Siz eğer belirli bir hedef koymuşsanız o hedefe en uygun programlama dili ile başlayın. Şimdi gelelim kısaca C++ tarihine göz atalım.

Kısaca C++ Tarihi

C programlama dili, 1970 yıllarının başlarında yapısal bir programlama dili olarak ortaya çıkmıştır. UNIX gibi işletim sistemlerinin de geliştirilmesinde faydalı olmuştur. Ancak daha sonra bazı ihtiyaçlara karşı C dili yetersiz gelince C++ dili ortaya çıkmıştır. C++ diliBjarne Stroutroup tarafından 1979 yılında Bell Laboratuvarlarında geliştirilmiştir. C++ dili aslında C dilinin geliştirilmiş halidir. Yani C++ dili aslında yepyeni bir dil olarak çıkmamıştır. C dilinin güzel tarafları korunmuş, eksik ve hatalı tarafları düzeltilmiş veya çıkartılmış üzerine de nesne tabanlı programlama gibi özellikler eklenmiştir.
Tüm bunların sonucunda ortaya güçlü ve işlevsel bir programlama dili çıkmıştır. Günümüzde de üretilen çoğu işletim sistemi ve uygulama yazılımları da C++ dili ile yazılmıştır. Bunun başlıca nedenlerinden bir tanesi de C++ dilinin, zor ve karmaşık algoritmaların altından rahatlıkla kalkabilmesi ve açık kaynak kodlu bir programlama dili olmasıdır.

Neden C++ Öğrenmeliyim?

C++ programlama dilini tercih etmenizin birçok sebebi olabilir ancak ben burada önemli gördüğüm avantajlarını sizlerle paylaşacağım. İşte C++ dilini seçmenin sebepleri;
C++ dili genel amaçlı bir programlama dilidir. İsterseniz düşük seviyede kodlar isterseniz de yüksek seviye kodlar kullanarak programlama yapabilirsiniz.
C++, doğrusalyapısal aynı zamanda da nesne tabanlı bir programlama tekniklerine imkân tanır.
Günümüzde ki güncel işletim sistemi olan WindowsLinuxMac OS gibi işletim sistemleri C++ ile yazılmıştır. Sürücüler veya donanımlarla ilgili iletişim kuran programlar yapılacaksa en iyitercih C++ dili olacaktır.
C++, en karmaşık ve zorlu algoritmaların altından kolaylıkla kalkabilir. Tamamen nesne tabanlı ve modern bir programlama dilidir.
C++ dili ile isterseniz düşük seviyede kod isterseniz de yüksek seviyede kodlar yazabilirsiniz. Yani isterseniz sadece donanım seviyesinde işlemler dahi yapabilirsiniz. Buda size hem kolaylık hem de büyük bir esneklik sağlayacaktır.
C++ günümüzdeki teknolojiye çok iyi bir şekilde ayak uydurmayı başarmıştır ve C++ dilini kullanarak, hem donanım tabanlı mikro kontrolör uy hem de .NET teknolojisini kullanarak masaüstüweb ve mobil uygulamalar geliştirebilirsiniz.
C++ dilini kullanan büyük bir kitle vardır. Buda sizlere hem çalışma ve öğrenme kaynağı açısından yeterli doküman bulmayı hem de bir sorun yaşadığınızda kolay bir şekilde yardım bulabileceğinizi göstermektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

sıfır bir 3 sezon 1 bölüm izle

Güncel Eset Keyleri - Hergün Güncel Key

Yeşil Çay Zayıflatır mı?

sponsor