sponsor

ASANSÖR Sabit Kuyu Aydınlatma Sistemi:

ASANSÖR Sabit Kuyu Aydınlatma Sistemi:
1-- Kuyu, gerektiğinde kullanılmak üzere ve tüm kat kapıları kapalı olduğunda boşluğun içi rahatça görülebilecek şekilde aydınlatılmalıdır

2--Aydınlatma seviyesi EN 81-2 Madde 5.9’ göre  Asansör kuyusunda, durak kapıları kapalı olsa dahi kabin tavanının ve kuyu dibi döşemesinin 1 m üstünde en az 50 lüks şiddetinde bir aydınlatma sağlayacak sabit bir aydınlatma tesisatı bulunmalıdır.

3-- Kuyu dibi ve en üst noktada ulaşılabilecek şekilde ,iki adet Vaviyen anahtarlı;Kuyu içinde en alttan 1 m, en üstten 50 cm mesafede ve en az 7 m'de bir aydınlatma bulunmalıdır.

4--Aydınlatma armatürleri etanj tipi tesisatı olmalıdır.

5--Kuyu Aydınlatması kattan kata 50 lüx lük-plastik kafesli aramatüre bağlı 60W akkor Flamanlı lamba ile  kuyu aydınlatması yapılabilir.

6--Kuyu aydınlatması için Polikarbonat şeffaf kafesli  20 W-36 W lık kompakt flüoresan ampuller de uygun olabilir.

7--Kabin, kuyu, makine daireleri aydınlatma devreleri makineyi besleyen devreden bağımsız olmalıdır.

8--Kuyu dibi prizi harici tipte topraklı olmalı, damlayan suya karsı korunmuş olmalı, zeminden en az 1 mt yüksekte monte edilmelidir.

9--Etanj bir tesisatla döşenmiş olmalı kablo kesitleri yeterli olmalıdır(en az 3*1,5 mm2).-Aydınlatma tesisatı sonuna konmuş ise sigorta degeri 10 A i geçemez. 
10. Bu aydınlatma devreleri ya ayrı bir besleme hattıyla yada ana şalter veya şalterlerin giriş tarafından ayrılan bir hatla beslenmek suretiyle yapılabilir. Her şart altında kaçak akım röle sinden geçmek zorundadırlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

sıfır bir 3 sezon 1 bölüm izle

Güncel Eset Keyleri - Hergün Güncel Key

Yeşil Çay Zayıflatır mı?

sponsor