sponsor

İPhone 6s ve 6s Plus’ların Yurt Dışından Getirilip Türkiye’de Kullanılması

İPhone 6s ve 6s Plus’ların Yurt Dışından Getirilip Türkiye’de Kullanılması

  • İPhone 6s ve 6s Plus’ların Yurt Dışından Getirilip Türkiye’de 
Apple kullanıcılarının ülkemizdeki en büyük problemi, fiyat aralığının diğer ülkelere oranla inanılmaz geniş oluşudur. Şöyle ki, ülkemizde satılan İPhone 6s 16 GB bir telefonun ortalama değeri 3.400 TL şeklinde ifade edilmektedir. Ancak bu telefonun Amerika’daki fiyatı 2.000 Lira seviyelerinde boy göstermektedir. Herhangi bir aracı ile Amerika’dan gelen bir telefonu satın almaya kalktığınız takdirde, gerçek anlamda kara girmeniz mümkündür.
Örnek vermek gerekirse; birçok platformda Amerika’dan gelen İPhone 6s 16 GB telefonların fiyatları 2.200 ile 2.300 TL arasında değişmektedir. Telefonunuzu bu aracılardan birinden aldığınız takdirde, telefon açıldıktan hemen sonraki 4 ay için herhangi bir işleme gerek duyulmamaktadır. Ancak 4 aylık sürecin sonunda telefonu Türkiye’de kaydettirmeli ve o şekilde kullanmalısınız. Eğer pasaportunuzvarsa ya da herhangi bir tanıdığınızın pasaportu bulunuyorsa, sadece edevlet şifresini dahi alarak; Ziraat Bankası’na ödeyeceğiniz 132 TL’lik ödeme sonrası telefonunuzun kaydı tamamlanmaktadır. Kayıt sonrası, başka hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan; telefonunuzu istediğiniz şekilde kullanabilmektesiniz.
Ancak şunu da ifade etmeliyiz ki; Amerika’dan alınan İPhone’lar 1’er yıl uluslararası garantiye tabi tutulmaktadır. Türkiye’deki garanti süresi ise 2 yıldır. Ancak dilerseniz, ödeyeceğiniz belli bir ücret sonrası o 1 senelik süreyi 2 seneye de uzatabilmektesiniz.
Yani 3.400 TL’lik telefon, size ortalama 2400 TL’ye ve direk üretildiği yerden gelebilmektedir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

sıfır bir 3 sezon 1 bölüm izle

Güncel Eset Keyleri - Hergün Güncel Key

Yeşil Çay Zayıflatır mı?

sponsor