Ana içeriğe atla

sponsor

Google Adsense Nedir? Google Adsense’e Nasıl Başvuru Yapılır?

Google Adsense Nedir? Google Adsense’e Nasıl Başvuru Yapılır?

 0

Google Adsense Nedir?

İnternetten para kazanmanın birçok yöntemi vardır. Bu yöntemler içerisinde başı çeken en önemli servis Google’ın Adsense servisidir. 2 milyondan fazla kişi Google’un Adsense ürününü kullanmaktadır.
Adsense, internet sitesi sahiplerinin kendi web sitelerinde reklamverenlerin reklamlarının yayınlanmasına olanak tanıyan ve reklamlara tıklama başına ödeme yapan bir Google ürünüdür.
Google, reklamverenler için Google Adwords, reklam yayıncıları içinse Google Adsense programını yaratmıştır. Birbirini tamamlayan bu iki ürün Google’un en çok para kazandığı alanlarıdır.
Adsense’i web sitesine, oyun içerisine, video içerisine veya mobil için ayrı olarak kurabilirsiniz. Birçok reklam yerleştirme şekli ve alanı mevcuttur.

Google Adsense’ e nasıl kayıt olunur?

Google Adsense’e başvuru yapabilmek için önce bir internet sitesine sahip olmanız gerekir.
Veya web siteniz(Blogger, youtube, hubpages ve daha birçok iş ortağı web sayfası) içeriğindeyse, oradaki hesabınız üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz.
Daha sonra buradan kayıt için gerekli alanları doldurup Adsense Başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Başvurunuzu gönderdikten 7-20 gün içerisinde talebinize cevap gelecektir. Kesin kabul edilecek diye bir şey yoktur. Google, web sitenizin reklam verilmeye elverişli olup olmadığına göre size onay veya ret cevabını iletecektir.
Elverişli bir web sitesi içerik olarak özgün ve doğru bir kodlama yapısına sahip olmalıdır. Taklit ve uygunsuz içerikli web sitelerinin Adsense hesabı alması pek mümkün olmamaktadır.

Google Adsense reklam alma?

Adsense hesabınız onaylandıktan sonra web sitenize reklam almak çok kolaydır.
Adsense sayfasında kullanıcı girişi yaptıktan sonra “Reklamlarım” bölümünde istediğiniz şekle uygun bir reklam birimi oluşturun. Oluşturduğunuz reklam için Google size bir kod sunacaktır. Bu kodu web sitenizde reklamın görünmesini istediğiniz yere ekledikten kısa bir süre sonra Adsense reklamı web sitenizde aktif hale gelecektir.
Kısaca web sitenizde görünmesini istediğiniz reklamı oluşturun, web sitenize yerleştirin ve tıklanmasını bekleyin.

Adsense ile nasıl para kazanabilirim?

Site sahiplerinin, Adsense’ten para kazanabilmesi için, site ziyaretçilerinin reklamlara tıklaması gerekmektedir. Her bir tıklama size para kazandıracaktır.
Adsense ile para kazanmak için web sitenizin ziyaret yüzdesi çok yüksek olmalıdır. Günlük 300, 500 ziyaretçi ile para kazanmanız pek mümkün değildir.
Günlük minimum 7-8 bin ziyaretçiniz oluyorsa, elle tutulur miktarlarda paralar kazanabilirsiniz.
Adsense ile para kazanmak istiyorsanız, kaygınız para olmamalıdır. Web sitenize nasıl ziyaret çekebileceğinizi düşünmelisiniz. Bu işi para odaklı yaparsanız, sonunda kaybedersiniz. Adım adım web sitenizi iyileştirin, içeriğinizi geliştirin ve sonrasında para zaten gelecektir.

Adsense ile kazandığım parayı nasıl alabilirim?

Belli bir miktar kazancınız olduktan sonra bulunduğunuz aydan sonraki ay banka hesabınıza ödeme yapılacaktır veya çek olarak adresinize gönderilecektir.
Ödeme alabilmeniz için öncelikle Google tarafından size gönderilecek pin numarasını hesabınızda istenilen yere girmelisiniz. Bunun dışında hesabınızdaki ödeme ayarları kısmında banka bilgilerinizin doğru olması ve banka hesabının size ait olduğunun onaylanması gerekmektedir.

Çok kısaca size Adsense’in ne olduğunu, nasıl başvuru yapabileceğinizi, web sitenize nasıl ekleyeceğinizi ve para kazanmak için nelere ihtiyaç duyacağınızı anlattım.
Buna ek olarak eğer ödeme bekletme seçeneğini seçerseniz, ödemelerinizi ilerisi bir tarihte toplu olarakta alabilirsiniz.
Teoride kolay gözüküyor olsada, pratikte zorlayıcı ve uzun bir süreçten bahsediyorum. Oldukça sabır ve emek gerektiren bir süreçtir. Anlatıldığı kadar kolay olsaydı, herkes zengin olabilirdi. Net bir şekilde söyleyebilirim ki, kazancınız harcadığınız emek ile doğru orantılı olacaktır.
yenı yazılardan haberdar olmak ıcın abone olun..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

sıfır bir 3 sezon 1 bölüm izle

Güncel Eset Keyleri - Hergün Güncel Key

Yeşil Çay Zayıflatır mı?

sponsor